75 50 29 00

Skal gulvet på kontoret fornyes, men du har svært ved at udvælge den helt rette erstatning? Det kan være udfordrende at udpege lige netop det gulv, der passer til dit kontor. For hvad skal man have for øje, når kontorgulvet skal udvælges? Du kan her blive klogere på 5 vigtige faktorer, der er værd at overveje, før du beslutter dig for dit nye kontorgulv.

kontorgulv

1. Skaber gulvet harmoni?

Først og fremmest kan det være vigtigt for arbejdsmiljøet, at kontorgulvet ikke blot understreger virksomhedens image, men også passer ind i kontorets omgivelser. Du skal således have for øje, hvilken farvekombination og hvilket design, du ønsker for dit kontor. Dog må du endelig ikke lade harmonien være overskyggende for de øvrige faktorer. Vær derfor opmærksom på, at alle aspekter bliver overvejet, når du udvælger dit nye kontorgulv.

2. Hvor stor en belastning skal gulvet holde til?

Et kontorgulv skal kunne holde til lidt af hvert. Dog er der forskel på hvert kontor, og den mængde belastning, gulvet skal kunne klare. Skal dit gulv blot kunne holde til menneskeskridt og kontorstole, eller bliver der løbende kørt maskiner frem og tilbage på kontorgulvet? Når du har overvejet dette aspekt, kan du begynde at vurdere, hvor stort kravet skal være til gulvets slidstyrke og vedligeholdelse.

3. Hvor slidstærkt skal gulvet være?

I dag er mange gulvtyper yderst slidstærke og kan holde til diverse belastninger. Dog skal du være opmærksom på, at nogle gulvtyper er mere velegnet til kontorlandskab end andre.
Kræver belastningsniveauet et kontorgulv med maksimal slidstyrke, holdbarhed og farvemuligheder, vil et linoleumsgulv være et sikkert valg. Dette gulv er yderst slidstærkt og er velegnet til lokaler, hvor der befinder sig mange mennesker – såsom på et kontor. Det samme gør sig gældende for et laminat- og vinylgulv, da det både er slidstærkt, let at vedligeholde og findes i adskillige farver og mønstrer. Dog har linoleumsgulvet den fordel, at det er lavet af 100% naturmaterialer, og er yderst praktisk med lave totalomkostninger i hele gulvets levetid.

4. Har gulvet gode akustiske egenskaber?

I et kontorlandskab er det væsentligt at udvælge elementer, der kan være støjdæmpende for indeklimaet, da det skaber de bedste arbejdsbetingelser for medarbejderne. Gulvet kan derfor være med til at nedsætte akustikken i lokalet, hvilket vil være en fordel – især i et åbent storrumskontor.
Du kan eksempelvis dæmpe akustikken ved at tilføje tæpper på gangstier i kontoret, da tæppeløsninger nedsætter støj fra eksempelvis medarbejdernes traven frem og tilbage.

5. Hvad med vedligeholdelse?

Som et sidste punkt er der værd at overveje, hvor meget vedligeholdelse et gulv kræver.
Gulve af vinyl eller med klinker er eksempelvis nemme at rengøre, hvorimod trægulve skal vedligeholdes på bestemte måder, så det fastholder æstetik og slidstyrke. Derudover kræver et linoleums- og laminatgulv også begrænset vedligeholdelse, da det hverken skal lakeres eller slibes.
Vær således opmærksom på, hvor meget vedligeholdelse gulvet kræver, før du beslutter dig for gulvtypen til dit kontor. Det kan være fordelagtigt at investere lidt ekstra i et gulv af høj kvalitet og lav vedligeholdelse, da det i sidste ende kan medføre lave totalomkostninger.

Vælg kontorgulv efter dit behov

Disse 5 aspekter er værd at have i baghovedet, når du står i butikken og skal vælge gulv til dit kontor. Dog afhænger faktorerne af de krav, du sætter for dit kontorgulv. Et klinkegulv vil muligvis være den perfekte løsning til dit behov, hvorimod et laminatgulv ikke vil passe ind i kontorlandskabet. Se derfor blot denne lille guide som en hjælpende hånd, når kontorgulvet skal udvælges.