75 50 29 00

Har du et smukt væg til væg-tæppe derhjemme? Vil du gerne sørge for, at det bliver ved med at være fint, selvom der bliver gået på det hver eneste dag? Så læs med her, hvor du får en række tips til rensning af tæpper.

Rensning af væg-til-væg tæpper

Hvis der er kommet en plet

Mange tæppeejere kan mærke det risle koldt ned ad ryggen blot ved tanken om pletter på gulvet. Pletter er også irriterende, men heldigvis er der mange måder, du kan komme dem til livs på. Afhængigt af hvad der er blevet spildt på gulvet, findes der forskellige fremgangsmåder til rensning af væg til væg-tæpper.

Er der tale om rødvin, som uden tvivl må være gulvtæppets værste fjerne, skal du starte med at tørre så meget som muligt op. Derefter skal du fugte området med vand, og til sidst skal du hælde salt eller bagepulver på pletten, da det vil suge rødvinsresterne op. Når det er tørret ind, støvsuger du salt eller bagepulver væk. Du kan eventuelt gentage, hvis du finder det nødvendigt.

Er det te eller kaffe, der er blevet spildt på gulvet, kan du fjerne det ved hjælp af universalrengøringsmiddel. Alternativt kan du bruge glycerin, hvis pletten er tørret godt ind i gulvtæppet. Lad glycerinen sidde natten over, og fjern det derefter med vand og universalrengøringsmiddel.

De fleste andre pletter kan fjernes ved hjælp af eddike, vand, et håndklæde og dit strygejern. Bland eddike og vand i forholdet en til tre, og fugt pletterne med blandingen. Læg derefter håndklædet på området og stryg på klædet. Pletterne vil nu trænge ind i håndklædet og væk fra tæppet.

Hvis luven er trådt ned

Er din udfordring, at luven er trådt ned, eller at dine møbler har lavet mærker i dit væg til væg-tæppe? Så skal du begynde tæpperensningen med at lægge isterninger på alle møbelmærkerne. Når de er smeltet, tørrer du forsigtigt det værste vand væk og lægger et fugtigt håndklæde henover de pågældende områder. Derefter tager du dit strygejern og stryger ovenpå håndklædet, indtil tæppefibrene er næsten tørre. Resten lader du lufttørre.

Gå videre med din væg til væg-tæpperengøring ved at forstøve de nedtrådte steder med lige dele vand og eddike. Lad det sidde lidt, og tør derefter den værste væske væk med et håndklæde. Derefter kan du køre en ske gennem luven for at rejse denne op, så dit væg til væg-tæppe igen kommer til at se ud som nyt.

Hvis gulvtæppet har en dårlig lugt

Oplever du, at dit gulvtæppe lugter dårligt? Så kan du nemt afslutte din væg til væg-tæpperengøring med en omgang hjemmelavet duftfrisker. Du kan bruge den duftolie, du bedst kan lide. Pas dog på med at vælge en alt for gennemtrængende duft, da det kan risikere at blive for voldsomt.

Bland 10-15 dråber af din udvalgte duftolie med en bøtte bagepulver. Ryst det godt sammen i et syltetøjsglas eller en anden glasbeholder, og lad det tørre. Når det er blevet tørt, kan du sprede bagepulveret ud over dit gulvtæppe, lade det sidde lidt og derefter støvsuge det op. Nu dufter dit tæppe godt igen.

Brug for hjælp?

Du kan altid få vejledning til valg af tæpper, og hvordan du vedligeholder dem bedst hos a10.dk. Vi tilbyder mange professionelle løsninger med væg til væg-tæpper og er altid klar til at svare på henvendelser omkring tæpper og gulve.