75 50 29 00

Vinlygulv er et hit til både virksomheder og private hjem – og det er ikke uden grund. Vinylgulv findes nemlig i et væld af forskellige varianter, hvad end du ønsker ensfarvet, klassisk eller mønstret. Du kan også få vinylgulv med trælook, fliselook og andre mønstre.

Med et vinylgulv kan du være sikker på at finde lige netop det gulv, der passer til din indretning og stil. Derudover er vinylgulv et oplagt valg, fordi det tåler hyppigere rengøring, end mange andre gulve. Det er altså perfekt til køkkenområder og kantiner, såvel som badeværelser. Med et vinylgulv på badeværelset kan du undgå den tidskrævende rensning af fuger og klinker.

Rengøring af et vinylgulv er simpelt og nemt, fordi det er enormt slidstærkt. Af samme grund er gulvet også et hit blandt mange erhverv, som gerne vil have et flot gulv, der samtidig kan holde til dagligdagens brug og slid.

 

Daglig rengøring af vinylgulve

Den daglige rengøring af vinylgulv er ganske simpel. Den består blot af støvsugning og fejning efter behov. Samtidig kan du med fordel tørre gulvet over med en moppe eller en fugtet gulvklud.

Derudover er det vigtigt, at pletter fra kuglepen, skosværte, farvekridt, olie og fedtstoffer fjernes hurtigst muligt, så de ikke efterlader varige misfarvninger.

 

Vask af vinylgulve

Til vask af et vinylgulv skal du blot bruge lunkent vand tilsat neutralt rengøringsmiddel. Vask gulvet en gang om ugen med en hårdt opvredet klud eller moppe. Derudover kan du med fordel bruge et plejemiddel til vinyl med jævnemellemrum.

Selvom sæbevand kan fjerne det meste smuds og snavs, kan der være pletter, som er svære at få af. Dette eksempelvis være;

  • Pletter fra madvarer så som kaffe, bær, saft, te, vin øl eller chokolade. Disse skal fjernes med håndvarmt vand tilsat neutral gulvvask.
  • Pletter fra gummi, græs, olie, skocreme eller tjære. Disse skal fjernes med pletfjerner speciallavet til vinylgulve.
  • Pletter fra tudser, farvekridt, blæk eller læbestift. Disse skal fjernes med sprit.

 

Vær altid opmærksom på, at benzin, acetone, klor, skurepulver, toluenen og brintoverilte kan være skadende for vinylgulvet, og må derfor ikke anvendes. Derudover skal du generelt undgå brunsæbe, sæbespåner og lignende til vinylgulve, da det efterlader en fedtet overflade på vinylgulvet.

Pleje og vedligeholdelse af vinylgulv.

Et vinylgulv skal ikke have meget pleje, men der er nogle få ting du kan gøre for at beskytte det. Det kan eksempelvis være en god ide at sætte filtdupper under alle møbler. Derudover kan du bruge en dørmåtte til at mindske risikoen for tilsmudsning og ridser fra sandkorn. På den måde er du undgår du ridser og mærker i vinylen.

Er dit vinylgulv blevet lidt mat i overfladen, kan du vaske det med et grundrengøringsmiddel. Herefter skal overfladen skures med en fin skuresvamp og tørres af med rent vant. Til sidst vasker du gulvet med et vaskeplejemiddel som indeholder voks eller polymer. Dette vil give overfladen på dit vinylgulv et beskyttelseslag og sørge for, at det ser pænt og velplejet ud igen.