75 50 29 00

Et kontor er ofte præget af en hel del støj fra telefonopkald, samtaler mellem kolleger og lignende. Derfor er det vigtigt at tænke akustik ind i rummet helt fra starten, så I kan undgå mest mulig støj

Støj på kontoret er noget af det, I skal tænke over helt fra starten, hvordan I kan undgå, når I skal indrette kontorlokalerne. Uanset, hvad I arbejder med, eller hvilket kontormiljø I ønsker at skabe, er der rigtig mange forskellige lyde, der kan forstyrre medarbejderne i hverdagen. For at få den rette akustik i rummet er det derfor vigtigt, at I vælger den helt rette lyddæmpende gulvløsning med tæpper eller gulv, og det giver vi nogle gode råd til i dette indlæg.

Find den rette løsning til jeres kontorlokaler

Når det gælder om at finde den rette lyddæmpende gulvbelægning til erhverv, er der rigtig mange muligheder. Derfor kan det hurtigt blive uoverskueligt at skulle finde ud af, hvilken type der er den helt rette for jeres virksomhed. Sørg derfor først for at finde ud af, hvor meget lyddæmpning der er nødvendigt for jeres erhverv og find ud af, hvilken stil der vil passe til jeres kontormiljø.

Skal det være et moderne kontormiljø, vil de fleste nok vælge et flot trægulv, men her skal I være opmærksomme på, at nogle trægulve skaber en del støj, når mange personer bevæger sig rundt på det. Derfor vil det mest optimale valg ofte være lyddæmpende tæpper. Lyddæmpende tæpper er designet til at mindske støjniveauet på et kontor, hvilket gør dem til et ideelt valg – især ved åbne kontomiljøer, hvor støjniveauet altid er ret højt.

Hvis I alligevel foretrækker en gulvtype i stedet for tæpper, kan I eventuelt vælge Wicanders korkgulve eller Tarkett linoleumsgulve, der begge har en særligt lyddæmpende effekt.

 

Mange fordele med tæppefliser til erhverv

lyddaempende-taepperHvis I hverken ønsker lyddæmpende væg-til-væg-tæpper eller en bestemt gulvtype, er et godt valg tæppefliser til erhverv. Tæppefliser til erhverv er en praktisk gulvløsning, hvor der følger mange fordele med. Til denne gulvløsning følger blandt andet disse fordele:

  • Lyddæmpende effekt
  • Miljøvenlig gulvbelægning
  • Høj fleksibilitet
  • Høj slidstyrke

Tæppefliserne er designet til at være lyddæmpende og slidstærke, og de passer dermed perfekt ind i kontormiljøer med en masse bevægelse. Her får I altså en løsning, der både er praktisk, fordi fliserne nemt kan blive skiftet ud, og særligt lyddæmpende, så I kan undgå så meget støj som muligt.

 

God akustik fremmer arbejdsmiljøet

Når I vælger lyddæmpende tæpper til kontoret, er det med til at fremme arbejdsmiljøet markant. Et arbejdsmiljø med en masse støj nedsætter arbejdsevnen og koncentrationen blandt medarbejderne. Et højt støjniveau går dermed ud over arbejdsforholdene og får effektiviteten til at dale. Men den udfordring undgår I med lyddæmpende tæpper og eventuelt også ved at vælge gardiner og akustikplader, så støjen ikke bliver reflekteret tilbage i rummet.

De rette tæpper eller det rette gulv bør I derfor ikke kun vælge ud fra designet, men vigtigst af alt, hvilke praktiske funktioner, som lyddæmpende effekt, høj slidstyrke og rengøringsvenlighed, gulvløsningen har.