75 50 29 00

Du har måske ofte hørt ordet laminat, når man taler gulv, men hvad er det egentligt? Laminatgulve er med sine mange fordele skabt til hverdagen i langt de fleste hjem samt oplagte i et kontormiljø, hvis man er på udkig efter et praktisk, flot og samtidig billigt gulv.
Laminatgulvet er det ideelle gulv for dig, som er interesseret i et gulv, der kræver minimal vedligeholdelse. Efter monteringen af gulvet, skal du hverken slibe eller lakere gulvet. Derfor undgår du ekstra arbejde ved valg af denne gulvtype. Ydermere er det yderst nemt at rengøre, hvilket især er en fordel i de travle kontormiljøer.

Hvad er laminatgulv lavet af?

Laminatets opbygning gør det til et yderst holdbart og hygiejnisk overflademateriale at bruge. Men hvad er laminatgulv egentlig lavet af?
Laminatgulve består af flere lag af papir og andre materialer, der er presset hårdt sammen igennem en lamineringsproces.

Den indvendige hårde kerne er fremstillet af HDF, eller High Density Fibreboard, der er en fiberplade med meget høj tæthed.

Ovenpå er et lag af trykt papir med det ønskede look i træ, sten eller anden efterligning.

Alleryderst er et toplag, der er forstærket med et slidlag af aluminiumoxid, der er et utrolig hårdt materiale, der sikrer laminatgulvets høje slidstyrke.

Fordi det netop ikke er massivt træ hele vejen ligesom rigtigt trægulv, så er laminat en billigt type gulv, som samtidig er meget nemt at vedligeholde, da det netop hverken kræver slibning eller lakering. Dog skal det også siges, at man derfor ikke kan male gulv af laminat, da den hårde laminatoverflade forhindrer malingen i at hæfte sig fast til gulvet.

 

Fordele ved at lægge et gulv af laminat

Laminatgulv er et billigt gulv i forhold til ægte trægulve eller klinker. Samtidig har det en masse fordele, der gør det til et oplagt alternativ til gulvtyperne til en højere pris. Fordelene ved at have gulve i laminat er blandt andet:

  • Høj slidstyrke
  • Kræver næsten ingen vedligeholdelse
  • Nemt at rengøre
  • Naturtro fremtoning
  • Nemt at lægge
  • Et billigt gulv

 

Selve monteringen af gulvet er hurtigt klaret, og resultatet bliver rigtig flot. Når laminatgulvet er montering, er det nærmest identisk med et flot traditionelt trægulv, og så kan det desuden holde det flotte look i mange år frem, uden at du skal lægge en masse arbejde i det.

Er du på jagt efter et nyt gulv til en god pris, er laminat altså et godt bud. Læs om alle mulighederne ved laminatgulve her.