75 50 29 00

I dag vælger mange virksomheder at indrette lokaler med store og åbne kontorlandskaber, da det fremmer fleksibilitet, sparring og samarbejde mellem medarbejdere. Dog kan de åbne kontorlandskaber nemt komme til at fremstå kølige med hårde overflader på væg og gulv. En måde, hvorpå du kan forbedre kontormiljøet, er ved at indrette med tæpper som gulvbelægning.

Bedre akustik

I modsætningen til en hård gulvbelægning, giver tæpper en bedre akustik, da tæppets overflade absorberer størstedelen af den lyd, der rammer det. Det vil sige, at lyden fra fodtrin og anden belasting ikke reflekteres ud i lokalet som tilfældet ved et hårdt gulv. Tæpper på et kontor giver således en lyddæmpende effekt, der kan være med til at fremme dine medarbejders produktivitet og arbejdsvilkår.
Du kan vælge at lægge tæppefliser, væg-til-væk tæpper eller løse tæpper på kontoret for at tilføre kontoret det lyddæmpende indretningselement. Dog vil løse tæpper til kontoret være en ideel løsning til dig, der blot ønsker at formindske støjniveauet de steder, der udsættes for megen støjende belastning. Disse steder er typisk gangstier, samarbejdsområder og fællesarealer. Ege tilbyder eksempelvis tæppeløbere, der nemt kan rulles ud på gangstier, hvor akustikken med fordel kan forbedres.

Høj slidstyrke

Tæpper findes i mange forskellige afskygninger med hver deres kvaliteter. Dog er nogle former for tæpper mere anvendelige til kontormiljøer, der kræver en slidstærk gulvbelægning. Sådanne tæpper kan være fladvævede tæpper med et ensfarvet design. Denne tæppetype er særdeles slidstærk og er velegnet til kontorer, hvor mange mennesker betræder gulvet på daglig basis. Du kan således vælge fladvævede tæppefliser til hele kontoret for høj slidstyrke eller blot lægge løse tæpper de steder, hvor behøvet for tæppets egenskaber er størst.

Øger det personlige udtryk

Tæpper besidder ikke kun praktiske kvaliteter, der er velgenet til alverdens kontorlokaler – de kan også understrege virksomhedens identitet samt skabe en behagelig og hjemlig atmosfære på kontoret. Du kan derfor både forme og ændre kontorets udseende ved brugen af tæpper. Uanset om du vælger ensfarvede tæpper i afdæmpede nuancer eller afgrænsede tæpper med sprælske farver i forskellige mønstre, vil du erfare, at tæpper liver op i indretningen. Med tæpper har du således mulighed for at skabe lige netop den atmosfære, du ønsker for dit kontor.

Godt indeklima

I forbindelse med tæppers støjdæmpende effekt og personlige udtryk, kan tæpper være med til at forbedre kontorets indeklima. Især de åbne kontorlandskaber kan nyde godt af de mange fordele ved tæpper som gulvbelægning. Store og åbne kontorlandskaber er typisk hæmmet af et højt støjniveau, dårlig akustik samt et sterilt og upersonligt udtryk. Løse tæpper til at kontoret er derfor en løsning, der kan komme disse hæmninger til livs. Tæpper kan nemlig forbedre indeklimaet på kontoret ved at dæmpe støjniveauet, forbedre akustikken og personliggøre kontoret med unikke og bløde gulvtæpper. Alle disse elementer er med til at øge medarbejdernes produktivitet og skabe en behagelig atmosfære på kontoret.

Vælg det rette gulvtæppe til dit kontor

Da der findes adskillelige former for tæpper velegnet til kontorlokaler, er det vigtigt at overveje hvilke gulvkvaliteter, der er nødvendige for dit kontor. Ønsker du fladvævede tæppefliser med et diskret udtryk eller løse tæpper med et spraglet mønster? Skal dit tæppe til kontoret være yderst slidstærkt, eller står den lyddæmpende effekt øverst på prioriteringslisten?
Selvom mange tæpper tilbyder en kombination af diverse kvaliteter, varier graden af hver egenskab fra tæppe til tæppe. Det anbefales derfor at overveje de forskellige tæppeløsning nøje, før du vælger dit gulvtæppe til kontoret. Dog kan der være en fordel at vælge ensfarvede tæpper, hvis du vil undgå alt for mange synsforstyrrelser i lokalet, da spraglede tæpper hist og her kan medføre en nedsat produktivitet på arbejdspladsen. En god huskeregel er derfor: alt med måde.
Derudover frarådes det at vælge langhårede tæpper til kontoret, da de hverken er allergivenlige eller lette at rengøre. Vælg derfor et korthåret tæppe, der er nemt og enkelt at holde rent med en støvsuger og lidt tæpperens.
Alt i alt er tæpper til kontoret en ideel gulvløsning – især til de åbne kontorlandskaber. Uanset om du vælger tæppefliser, væg-til-væg tæpper eller løse tæpper, vil kontorets indeklima og personlige udtryk blive forbedret betydeligt. Du kan derfor trygt overveje en tæppeløsning til dit kontor.