75 50 29 00

Hvad enten du er på udkig efter det rette butiksgulv til din nyåbnede forretning eller søger at forny gulvet i din eksisterende butik, er der bestemte kriterier, der er værd at overveje. Du finder her 5 gode råd til, hvad du skal have for øje, når du skal udvælge nyt gulv til din butik.

butiksgulve

1. Æstetik, der understreger dit brand

Et gulv kan bruges til andet end blot at gå på – det er med til at skabe stemning og understrege din butiks brand og identitet. Du vil således gøre klogt i at overveje gulvets arkitektoniske udtryk, tekstur, farver og mønstrer i forhold til det signal, du gerne vil sende til de besøgende kunder. Skal din sportsbutik have nyt gulv, vil dit brand muligvis blive bedst understøttet af farver og mønstrer, der er tilpasset dit logo. Dog skal du undgå at gå på kompromis med slidstyrke, belægning og vedligeholdelse blot for at styrke æstetikken; stræb efter at finde den rette balance.

2. Belægning tilpasset butikkens formål

Belægningen er oftest det sværeste valg at træffe; skal gulvet være elastisk, solidt, blødt eller af træ? Et butiksgulv skal have den belægningstype, som passer til den pågældende branche, antal besøgende, butikkens formål og mange andre væsentlige faktorer. Skal din butik eksempelvis fremvise tunge automobiler eller er den blot beregnet til små antikvarer og jævnligt kundebesøg?

Selvom de specifikke krav afhænger af, hvad butiksgulvet bliver udsat for, vil det være fordelagtigt at gå efter gulve med belægning, der er vandtætte, fugefrie, robuste og holdbare. Til butikker med høj aktivitet anbefales det at satse på polyurethangulve, da de er er behagelige at gå på, lette at rengøre samt særdeles robuste og lyddæmpende.

3. Lave rengøring- og vedligeholdelsesudgifter

For de fleste butiksejere vil prisen altid spille en væsentlig rolle. Du bør derfor vægte totaløkonomien højere end en lav anskaffelsespris. Det vil således være fordelagtigt at vælge materialer og konstruktioner med lang levetid, hvor udgifterne til vedligeholdelse og rengøring er lave. Herved sikrer du, at dit gulv holder længere, hvilket er en økonomisk fordel i sidste ende.

Det anbefales derfor at søger rådgivning fra rengøringsfaglige med ekspertise indenfor området, så der er kan foretages et skøn over udgifterne og rengøringsmetoder. Således er du forberedt på det fremtidige udgifter i forbindelse med vedligeholdelse af dit gulv.

4. Checkliste med miljøpåvirkning for øje

Der er visse miljøregler i forbindelse med valg af gulve. Materialerne til gulvet må bl.a. ikke påføre indeklimamæssige gener, forøge risikoen for forurening eller bevirke unødvendigt forbrug af ressourcer, der er ikke-fornyelige. Når disse regler er blevet overholdt, kan du frit vælge det gulv, der dækker dine specifikke krav for belægning, æstetik osv.

Før du udvælger dit gulv, kan det dog være fordelagtigt at benytte en checkliste med miljøpåvirkning for øje, der er lavet specifikt til hver gulvbelægningstype. Du kan herigennem udvælge det gulv, der overholder de forskellige miljøpåvirkningskrav til formålet. Som et eksempel, kan kravene til linoleumsgulve til en butikskæde inkludere gulvbelægning, der ikke må oplade statisk elektricitet eller blive påvirket af cigaretgløder. Ved at udarbejde en checkliste kan du således udvælge det gulv, der dækker dine miljøpåvirkningskrav.

5. Måtte ved indgangszonerne

Det kan betale sig at investere i en effektiv måtteløsning til dit butiksgulv. En måtte ved indgangszonerne reducerer omkostningerne til reparation, rengøring og vedligeholdelse; et effektivt indgangssystem er med til at standse op til 90% af snavs og skidt, der ellers ville have blevet påført gulvet. Du undgår således unødigt tilsmudsning og slitage af gulvbelægning.

For størst virkning anbefaler vi at indtænke måtteløsninger til tre overordnede steder: udenfor bygningen (skrabezonen), lige efter skrabezonen (absorptionszonen) og på områderne, der leder væk fra entréen (cirkulationszonerne). Herved sikrer du, at dit gulv fastholder sin præsentable stand i længere tid.

God gulvjagt!

Vi har her samlet 5 gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du udvælger det nye gulv til din butik – hvad enten du holder en sportsbutik, bilforretning, et supermarked eller noget helt tredje.

Hvis du har disse råd i baghovedet på din gulvjagt, er du godt på vej til at finde det rette gulv til din butik.

Hvis du vil vide mere om butiksgulve og se nogle af de løsninger vi har udført, så klik her.