75 50 29 00

Overvejer du tæpper i indretningen på dit kontor? Man ser flere og flere af de åbne kontormiljøer i dag, og især her er der mange fordele ved at have gulvtæpper som en del af indretningen

Som inspiration har vi lavet denne oversigt over fordelene samt tips til, om du skal vælge løse tæpper, væg til væg-tæpper eller tæppefliser til din virksomhed.

1) God akustik

Gulvtæpper har flere fordele – blandt andet, at der er isolerende og lydregulerende. Det betyder, at lyden fra fodtrin og kolleger, som taler i telefon, vil være markant lavere og mindre forstyrrende, når du bruger tæpper i indretningen fremfor et hårdt gulv. Med hårde gulve er der ikke samme støjdæmpende effekt, hvorfor lyden bliver reflekteret ud i lokalet, og der derved opstår unødvendig støj. Kontorer med gulvtæpper har derfor en langt bedre og mere arbejdsvenlig akustik, der fremmer dine medarbejderes produktivitet og arbejdsvilkår.

2) God komfort

Udover at give en god akustik vil lægning af tæpper også have en klar fordel i at give god komfort. Et tæppe til gulvet er varmere og blødere at stå på. Derudover er det også godt at gå på, da de i modsætning til hårde gulve er skridsikre, og man derfor eliminerer pinlige scenarier, hvor man glider med kaffen og får smidt alle papirerne rundt i lokalet.

3) Bedre indeklima

Helt generelt har gulvtæpper en masse fordele og er et must, især når det gælder indretning af åbne kontormiljøer. Tæpper er med til at forbedre indeklimaet på kontoret med deres støjdæmpende effekt, bedre akustik samt hjemlige atmosfære, der derved er med til at øge medarbejderens motivation og produktivitet.

4) Skaber mere rum

Det lyder måske skørt, men ved at vælge det rette tæppe til dit kontor kan du skabe mere rum. Har du et smalt kontormiljø, kan du åbne op og skabe mere luft med lyse gulvtæpper. Omvendt hvis du har et meget åbent og lyst kontormiljø, kan du snildt bevæge dig ud i et mørkt væg til væg-gulvtæppe for at skabe bedre akustik samtidig med, at du skaber et mere personligt og hyggeligt rum.

5) Giver helhed i indretningen

Med andre ord er tæpper en simpel måde at samle og skabe helhed i rummet. Er du ikke til væg til væg-tæpper, men har du stadig lyst til at skabe et personligt rum på kontoret? Så kan du med fordel vælge løse tæpper i indretningen de steder, der bliver udsat for mest støjende belastning – eksempelvis ved gangarealer.

6) Nem vedligeholdelse

Gulvtæpper har også den fordel, at de sparer dig for gulvvask, og du nøjes med støvsugning, hvilket sparer dig for en del tid. Problemet med tæpper er dog, at hvis der kommer en plet, så kan den være udfordrende at fjerne, hvis man ikke fjerner den med det samme. Det er dog ikke en faktor, du skal lade fylde meget, da risikoen for pletter er langt mindre i et kontormiljø, så længe du undgår at have tæpper i køkken og spiseområder.

7) Giver personlighed til kontoret

Udover at have mange praktiske kvaliteter, kan indretning med gulvtæpper også være med til at give mere personlighed til et ellers ofte upersonligt kontormiljø. Med gulvtæpper kan du nemt skabe en hyggelig stemning med et omfavnende væg til væg-tæppe. Du kan også være modig og skabe liv med et løst gulvtæppe med farver. Uanset om du vælger ensfarvede tæpper i afdæmpede farver eller tæpper med stærke farver eller mønstre, så vil tæppet live op i indretningen og skabe en hyggelig og hjemlig atmosfære. Ved at matche tæppet med din virksomheds personlighed sætter du dermed rammerne for en god og mere personlig arbejdsplads.

Brug for hjælp?

Mangler du inspiration eller vejledning til valg af tæpper til din virksomhed, så tjek vores udvalg af tæpper til erhverv her. Vi tilbyder professionelle løsninger med væg til væg-tæpper, tæppefliser og løse tæpper til kontorer og andre erhvervslokaler. Uanset hvad du vælger, kan du altid få et uforpligtende og gratis tilbud på gulvtæpper hos A10.