75 50 29 00

Er du træt af at stå og skrubbe løs på dine gulvtæpper, uden pletterne forsvinder, og har du brug for nogle gode råd til at holde tæpperne flotte i mange år frem? Læs med her og få fem effektive og nemme tips til rensning af dine tæpper

Rensning af tæpper

1. Brug en tæpperenser

Er du mest til den hurtige og effektive løsning, er en tæpperenser din bedste ven, når du skal have renset dine gulvtæpper. En tæpperenser er nem at bruge, og så efterlader den dine tæpper flotte og næsten nye igen.

Tæpperenseren fungerer i princippet som en støvsuger, men den har også en smart funktion, så den kan sprøjte vand og sæbe ned i tæppet. Herefter suger den vandet og det løsnede skidt op i en beholder for sig. En yderst effektiv metode til rensning af tæpper, hvor du kan se resultater med det samme.

2. Fjern pletter med dette enkle tip

Kommer du til at spilde på dit tæppe, så der kommer en plet, kan du i langt de fleste tilfælde bruge dette helt enkle tip til rensning af dine tæpper. For at det virker optimalt, er det vigtigt, at du behandler pletten, mens den stadig er frisk.

Start med at opløse pletten med danskvand på en ren klud, straks efter at pletten er kommet på tæppet. Gnid derefter forsigtigt, til pletten er helt væk. Læg til sidst et stykke køkkenrulle eller en tør svamp på, som kan suge resterne af danskvandet op.

Har dit tæppe derimod en plet, som allerede er tørret ind, kan du forsøge at opløse den med lunkent vand. Herefter kan du så prøve at behandle pletten på samme måde med danskvand.

3. Rødvinspletter kræver ekstra rensning

Rødvin er en af de værste fjender for dine tæpper, da det efterlader nogle tydelige pletter, som kan være svære at få fjernet igen. Det er dog ikke umuligt, men det er vigtigt, at du reagerer med det samme.

Først og fremmest skal du sørge for at tørre så meget som muligt op med et viskestykke. Bagefter skal du hælde vand på pletten, så du får den værste farve til at forsvinde. Hæld derefter salt eller bagepulver på området, så det kan suge rødvinen op af tæppet. Til sidst skal du blot støvsuge saltet eller bagepulveret væk igen.

4. Undgå trykmærker

Udover at få pletter på sine tæpper, kan det også være rigtig irriterende, når møbler efterlader dybe trykmærker på tæpperne. Heldigvis er det muligt at fjerne disse trykmærker igen – blot ved hjælp af isterninger.

Det er et simpelt, nemt og hurtigt trick. Start med at lægge en isterning på trykmærket. Når isterningen er smeltet, skal du duppe med et tørt håndklæde uden at trykke for hårdt. Herefter lægger du et fugtigt håndklæde over og stryger hen over trykmærket. Stop med at stryge lige inden fibrene bliver helt tørre og lad det lufttørre. Til sidst kan du så purre de berørte steder på tæppet op med dine hænder.

5. Rens dine løse tæpper i sneen

Når du skal rense dine løse tæpper, kan du lige så godt udnytte de danske vejrforhold og rense dem i sneen. Sne er rent faktisk noget af det bedste, du kan rense dine løse tæpper med, da det både er nemt, effektivt og miljøvenligt.

Rensning af tæpper i sne fungerer bedst i nyfalden frostsne, så du kan få bugt med skidt, hår og husstøvmider, som ikke er begejstrede for frost. Når du lægger dine tunge varme tæpper ud i sneen, smelter det øverste lag sne og bliver suget op i tæpperne. Sneen trækker støv og skidt ud af luven, og når du efterfølgende børster tæpperne, kommer alt skidtet med ud. En anden smart grund til at bruge sne til tæpperensning er, at tæppets luv rejser dig, og farverne i tæppet bliver mere klare.

Med disse simple tips til rensning af tæpper kan du holde dine gulvtæpper flotte i mange år frem og samtidig undgå, at irriterende pletter får suget sig godt ned i tæpperne, så du ikke kan fjerne dem igen.

Har du brug for proffesionel hjælp til rengøringen af dine tæpper, så hjælper vi gerne. Læs mere på vores side om proffesionel tæpperensning.