75 50 29 00

Når du skal vælge gulv til kontoret, butikslokalet eller institutionen, er det væsentligt at overveje visse faktorer, før du bestemmer dig for et erhvervsgulv. I mange henseende kan det være ideelt at vælge en mere elastisk gulvbelægning til erhvervslokaler. Et godt eksempel er korkgulvet. Et korkgulv er fremstillet af barken fra et træ, og er produceret af et 100 % naturligt råmateriale. Læs med her og opdag de mange fordele ved korkgulv til erhvervslokaler.

Korkgulv i kontor

1. Lyddæmpende, affjedrende og isolerende

Et korkgulv en elastisk gulvtype, der naturligt formindsker lyd og vibrationer fra de mange fødder, der typisk går frem og tilbage på et erhvervsgulv. Gulvet er således yderst lydabsorberende med en behagelig affjedring, og derfor velegnet til lokaler, hvor minimal genlyd og vibrationer fra trin er at foretrække. Den ergonomiske affjedring ved et korkgulv aflaster desuden led og hvirvelsøjler, og er således behageligt at gå på. Derudover besidder korkmaterialet termoisolerende egenskaber, der garanterer, at korkgulvet fastholder en optimal temperatur uafhængig af årstid og klima. Du kan eksempelvis vælge Wicanders ArtComfort korkgulv, der sikrer dig et varmt, lyddæmpende og affjedrende gulv med en ny og forbedret korkteknologi.

2. Rengøringsvenligt og nemt at vedligeholde

Med et korkgulv sikrer du dig et rengøringsvenligt gulv, der er nemt at vedligeholde. Et korkgulv kan både holde til støvsugning og mange former for milde vaskemidler. Dog anbefales det, at der benyttes tørre rengøringsmetoder til den daglige rengøring for at undgå unødvendige skader på overfladen. Derudover er korkmaterialet støv- og smudsafvisende, hvilket gør det nemt og enkelt at rengøre med støvsugeren eller en fugtet moppe.

3. Holdbart, modstandsdygtigt og vandresistent

Et korkgulv er yderst holdbart og modstandsdygtigt mod tryk, da kork er et elastisk og slidstærkt materiale. Du skal derfor ikke være bekymret for, at der vil opstå revner eller lignende slidtage på dit korkgulv. Når et korkgulv er blevet overfladebehandlet og forseglet, er det desuden særdeles vandresistent. Gulvet vil således ikke optage vand og fugt, der kan forårsage misfarvninger og andre vandskader. Et korkgulv kan derfor være ideelt til alverdens erhvervslokaler, da du nemt kan tørre spildt væske op med en klud uden at frygte eventuelle skader.

4. Bæredygtigt og allergivenligt

Da kork er et naturligt råmateriale fremstillet af barken fra et træ, er korkgulvet selvsagt et bæredygtigt og miljørigtigt valg til erhvervslokalet. Der fældes således ikke træer ved produktionen af kork, hvilket er med til at skåne jorden og bevare skovene. Derudover er det muligt at genanvende korkgulvet, hvilket ligeså er med til at understrege dets bæredygtige egenskaber. Et korkgulv er desuden en allergivenlig gulvløsning, da det har gennemgået en behandlingsproces, der gør det afvisende overfor støv og smuds, som typisk hvirvler rundt på et kontor og andre erhvervslokaler.

Kork som gulvbelægning

Vælger du korkgulvsbelægning til dit erhvervslokale, har du mulighed for at vælge enten fliser eller korkplader. Korkplader er laminerede produkter, hvor korken blot er limet til en træfiberplade, der fungerer som en underlagsplade. Korkfliser er derimod komplette korkprodukter, der både kan fås som ubehandlede og med transparent vinyloverflade. Ubehandlede korkfliser kræver dog slibning og lakering for at opnå optimale egenskaber. Korkprodukter fra Wicanders inkluderer behandlede korkgulve med vinyloverflade, der sikrer dig et korkgulv med alle de gode egenskaber fra vinyl samt giver dig mulighed for at vælge det rette design til dit erhvervslokale.