Bedste gulvbelægning til erhverv

Hvilket gulv skal jeg vælge?

For at finde svaret på det bedste gulvbelægning til erhverv, kræver det lidt forarbejde. Det afhænger nemlig meget af arbejdspladsen, såvel ønsker til look og atmosfære. Gulv til erhverv kan være en stor opgave, men heldgivis har vi sammensat en samlet guide her.

Derfor vil du lære om fem forskellige gulvtyper i denne guide som vi anbefaler mest hyppigt. Alle fem gulvbelægningstyper har sine styrker og svagheder, og dem vil du lære mere om her.

Vi starter med at kigge på vinylgulve som er en del af i alt fem gulvbelægningstyper til erhverv i denne artikel

Vinyl gulvbelægning

Den flotte og praktiske gulvbelægning

et billede af et blåt vinylgulv

Overvejer du et vinylgulv som gulvbelægning? Vinylgulve tilbyder mange valgmuligheder og vigtige fordele. Du vil her lære om fire vigtige fordele ved gulvbelægning med vinyl.

Vinylgulve har i lang tid været et populært valg blandt private og for erhverv. Årsagen til det er, at vinyl som gulvbelægning fås til en overkommelig pris og er en flot løsning.

Du har mulighed for at vælge mellem forskellige design valgmuligheder, og der følger mange praktikste og funktionelle fordele med.

I dette indlæg kan du få et hurtigt overblik over fire af de vigtigste fordele ved at benytte vinyl som gulvbelægning.

  • Kvalitetsstærkt gulv

En af de mange fordele ved vinylgulve er, at de er yderst slidstærke og kvalitets erhvervsgulve. Derfor er gulvbelægning med vinyl ikke kun ideelt i private hjem, men også især til kontorer, butikker og lignende, hvor gulvet bliver udsat for en masse slid i løbet af kort tid.

Her skal gulvet blandt andet kunne holde til de mange personer, der går rundt på det, og kontorstole, der bliver kørt frem og tilbage, samt forskellige tunge møbler. Alt dette har en indflydelse på gulvet, og af den grund er vinylgulve et godt valg. 

  • Let at rengøre

Rengøring af vinylgulv er nemt. En stor fordel ved at vælge vinyl som gulvbelægning – ud over at det er et slidstærk gulvtype, der kan klare lidt af hvert – er, at det samtidigt er let at rengøre.

Det betyder også, at gulvet er nemt at vedligeholde og holde pænt, så det altid fremstår flot og nyt, selvom det er flere år gammelt.

Dertil, hvis du ønsker et gulv, der er praktisk at lægge i et rum, hvor der sker en masse aktiviteter/bevægelser, er vinylgulvet den helt rette løsning.

Det er både nemt at køre en kost, støvsuger eller vaskeklud henover for at fjerne skidt og støv, og kommer du til at spilde på gulvet, kan du hurtigt tørre det væk igen.

Den mulighed har du ikke, hvis du eksempelvis vælger at montere et gulvtæppe i rummet.

  • Støjdæmpende og skaber god akustik

I et kontormiljø er det desuden en stor fordel at vælge en gulvbelægning, der er støjdæmpende og skaber god akustik. Her er der ofte mange telefonopkald, samtaler mellem medarbejdere og andet støj, der hurtigt kan virke meget forstyrrende, hvis ikke der er tænkt over at skabe en god akustik i rummet.

Det er ikke kun tæpper, der virker støjdæmpende, der er også vinylgulve med akustik bagside, og det er en stor fordel, når du leder efter den rette gulvtype til kontorlokalerne.

Hvis du stadig er i tvivl om vinylgulve er det rette valg for din arbejdsplads, så anbefalder vi, at du hopper over på vores side om vinylgulve, fordi her får du rådgivning inden for valg af gulvbelægning med vinyl, og her kan du også se vores store udvalg af vinylgulve.

Linoleum

Mere holdbar, bærdygtig og mere moderne end man lige tror

For mange bliver et linoleumsgulv forbundet med offentlige institutioner og sygehuse. Faktisk forholder virkeligheden sig lidt anderledes, hvilket mange også er ved at få øjnene op for.

Derfor er denne gulvtype også med i vores guide til at finde den bedste gulvbelægning til erhverv. 

Årsagen til det er primært, at linoleum har en utrolig lang holdbarhed, hvilket gør den fantastisk til stort set alle typer erhverv og deres respektive lokaler:

  • Butikker
  • Børnehaver
  • Kontor
  • Opholdsrum og selvfølgelig
  • Sygehuse samt mange flere steder 

Bæredygtighed spiller en kæmpe rolle for alle virksomheder

et billede af en mand som skærer et linoleumsgulv

Derfor burde man som virksomhed også overveje linoleum en ekstra gang. Her får du nogle gode pointer til, hvorfor du kan styrke din grønne profil via gulvet.

  1. Produktet er udelukkende lavet af naturprodukter

Selvom det for nogle virker som et kunstigt materiale, er det faktisk lavet af kork, hørfrø, træsmuld og andre naturprodukter som bliver blandet sammen.  

  1. Kork spiller en lille rolle i linoleum. Noget kork bliver ikke lavet bæredygtigt, men uanset processen er det stadig mere bæredygtigt sammenlignet med eksempelvis vinyl.
  2. Høj holdbarhed på 20-50 år 

Ja, du kan opnå en utrolig høj holdbarhed med linoleum. Især hvis du passer godt på det. 

  1. Rengøringsvenligt og modstandsdygtig overfor bakterier

Linoleum er nemt at rengøre. Der skal ingen giftige kemikalier til. Derudover er det hård overfor bakterier, hvorfor det også bliver brugt på sygehuse. Omvendt betyder det også for din virksomhed, at rengøringen er nemmere at overkomme. 

  1. Samme fleksibilitet og egenskaber som vinylgulve
  2. Støjdæmpende gulv eksempelvis varianten fra Tarkett hvilket er en stor fordel

Vinyl bliver dog blandet med plastikprodukter, hvorfor det er mindre bæredygtigt end linoleum. 

Udseende med 100 farver og former. Det er altså ikke bare et sygehusgulv 

Årsagen til, at mange måske tænker linoleum som et gulv til sygehuse kan være fordi, de ikke ved, gulvet faktisk kommer i mange farver og former. Men linoleumsgulvbelægning til erhverv kan bruges i mange situationer.

Omkring 100 forskellige farver kan man få gulvet i, hvilket giver mange muligheder for kreativitet og inspirerende gulv.

På grund af de mange farvekombinationer, kan man også lave mønstre, som for alvor kan få et kontor eller butikslokale til at skille sig ud. Her tænker vi på linoleumsfliser, hvor du sådan set kan få et hvilket som helst look, du ønsker.

Fordele og ulemper ved linoleum 

en mand som er ved at transportere linoleum hen til et andet sted for at lægge et linoleumsgulv

Som med alt her i livet findes der både gode og dårlige ting ved denne form for gulv. 

  • Ulemper
    • Som andre typer naturgulv, kan linoleum ikke stå i vand.
      Her gælder det blot om at sørge for, ens rengøringsværktøj samler vandet op igen, og så er det lige til. 
    • Kan få ridser, hvor de fleste forsvinder i den daglige rengøring
    • Dybe ridser kan ikke vaskes væk, men disse kan faktisk repareres ved hjælp af svejsetråd eller bivoks 
    • Støj kan være en faktor
      Her kan korkment dog lægges under, hvilket gør gulvet meget lydsvagt
  • Fordele
    • Stærk grøn og bæredygtig profil
    • Look og udseende kan varieres meget
      • Fås i 100 forskellige farver
      • Linoleumsfliser giver endnu flere muligheder
    • Holdbarheden er utrolig høj.
      Typisk 20-50 år, men nogle gulve holder endda helt op til 70 år
    • Nemt at arbejde med
      Hvilket giver flere muligheder for gulvlæggeren og dermed virksomheden.

Vedligehold og rengøring af linoleumsgulv

Rent faktisk er det meget lige til med rengøring af gulvet. Så længe du husker ikke at lade gulvet stå under vand, og undlader at bruge brun sæbe og andre hårdføre rengøringsprodukter.

Udnytter du, linoleum er et naturgulv og eksempelvis bruger monel, så bygger du faktisk overfladen på gulvet påny, hvilket yderligere forlænger holdbarheden. 

Afslutningsvist har linoleum eksisteret i efterhånden rigtig mange år. Faktisk siden 1800-tallet, hvor det blev opfundet. Med andre ord er det populært af en årsag: Det virker utrolig godt, og det er et bæredygtigt valg, hvilket er vigtigt for økonomien og din virksomheds image. 

Vores anbefaling er, at du klart overvejer linoleum i forhold til bæredygtighed. Derudover tænk lidt ud af boksen, og få et mønster eller en farve, som så mange andre ikke bruger. Det opfordrer til samtale, når de kunder og ansatte er på kontoret, hvilket giver anledning til at fortælle om, at I fokuserer på bæredygtighed.

Korkgulve

Gulvet som primært består af 100% naturmateriale.

et billede af et korkgulv

Hvis du står i den situation, at du skal vælge gulv til kontoret, butikslokalet eller institutionen, er det afgørende at huske visse faktorer, før du bestemmer dig for et erhvervsgulv.

Fordele ved korkgulve er, at det tilbyder en unik kvalitet og er lyddæmpende. I mange henseende kan det være ideelt at vælge en mere elastisk gulvbelægning til erhvervslokaler.

Et korkgulv er fremstillet af barken fra et træ, og er produceret af et 100 % naturligt rå materiale. Dog tilføjes der altid et beskyttende lag på toppen, som kan være af andre materialer. Du kan læse mere om korkgulv her på Wicanders hjemmeside

Du kan her læse mere om de fordele, som korkgulve tilbyder.

  • Lyddæmpende, affjedrende og isolerende

Et korkgulv en elastisk gulvtype, der naturligt formindsker lyd og vibrationer fra de mange fødder, der typisk går frem og tilbage på et erhvervsgulv. Gulvet er således yderst lydabsorberende med en behagelig affjedring, og derfor velegnet til lokaler, hvor minimal genlyd og vibrationer fra trin er at foretrække.

Den ergonomiske affjedring ved et korkgulv aflaster desuden led og hvirvelsøjler, og er således behageligt at gå på.

Derudover besidder korkmaterialet termoisolerende egenskaber, der garanterer, at korkgulvet fastholder en optimal temperatur uafhængig af årstid og klima. Du kan eksempelvis vælge Wicanders ArtComfort korkgulv, der sikrer dig et varmt, lyddæmpende og affjedrende gulv med en ny og forbedret korkteknologi.

  • Rengøringsvenligt og nemt at vedligeholde

En ting et korkgulv garanterer er, at du sikrer dig et rengøringsvenligt gulv, der er nemt at vedligeholde. Et korkgulv kan både holde til støvsugning og mange former for milde vaskemidler.

Når det er sagt, så anbefales dog, at der benyttes tørre rengøringsmetoder til den daglige rengøring for at undgå unødvendige skader på overfladen. Det er vigtigt, at du stadig er påpasselig, når du foretager dig rengøringen.

Derudover er korkmaterialet støv- og smudsafvisende, hvilket gør det nemt og enkelt at rengøre med støvsugeren eller en fugtet moppe.

  • Holdbart, modstandsdygtigt og vandresistent

Et korkgulv er yderst holdbart og modstandsdygtigt mod tryk, da kork er et elastisk og slidstærkt materiale. Du skal derfor ikke være bekymret for, at der vil opstå revner eller lignende slidtage på dit korkgulv. Når et korkgulv er blevet overfladebehandlet og forseglet, er det desuden særdeles vandresistent.

Gulvet vil således ikke optage vand og fugt, der kan forårsage misfarvninger og andre vandskader. Et korkgulv kan derfor være ideelt til alverdens erhvervslokaler.

  • Bæredygtigt og allergivenligt

Årsagen til at et korkgulv er bæredygtigt er, at kork er et naturligt råmateriale fremstillet af barken fra et træ. Der fældes således ikke træer ved produktionen af kork, hvilket er med til at skåne jorden og bevare skovene.

Yderligere er det muligt at genanvende korkgulvet, hvilket ligeså er med til at understrege dets bæredygtige egenskaber.

Et korkgulv er desuden en allergivenlig gulvløsning, da det har gennemgået en behandlingsproces, der gør det afvisende overfor støv og smuds, som typisk hvirvler rundt på et kontor og andre erhvervslokaler.

Korkgulve er klart et af de bedste gulvbelægning til erhverv, hvis der er meget traffikerende støj og larm på din arbejdsplads.

Højkantsparket

Gulvet som holder og holder selv efter 70 år i nogle tilfælde

Gulvet får helt simpelt sit navn fra den høje kant, som klodserne til sammen så at sige danner.

Resultatet er, at gulvet får en stor tykkelse, hvilket gør det muligt at slibe mange gange. På den måde kan holdbarheden være helt enorm høj, hvilket er rart, når man gerne vil have et rigtigt trægulv.

Faktisk har et højkantsparket gulv en tykkelse på helt op til 22 mm, hvilket gør, det faktisk kan holde helt op til 30 år og endda “for evigt”.

Årsagen til det er, at det er samme træ hele vejen igennem, hvilket gør man kan slibe det et utal af gange. Har du omvendt et almindeligt parketgulv, ligger tykkelsen på omkring 3 mm. Dermed giver det sig selv, at det holder i kortere tid. 

Hvilket erhverv passer højkantsparket bedst til? 

højkantsparketgulv før det bliver lagt. ligger i løse rammer

Du kan som sådan ikke sige, at højkantsparket passer bedst til én type erhverv. Det kommer sådan set an på, hvad den respektive virksomhed ønsker af look.

Trægulv giver en bestemt stemning og atmosfære, hvilket kan gøre meget for et lokale såsom alt fra: 

  • Kontorer
  • Butikker
  • Mødelokaler 
  • Opholdsrum
  • Boligorganisationer

Yderligere kan holdbarheden spille en stor rolle, da den pågældende organisation dermed ikke behøver at skifte gulv ofte trods stor slitage. 

Trætype 

Alt afhængigt af hvilket udseende du er på udgik efter, kan du for eksempel vælge enten ask, bambus, eg eller røget eg.

Holdbarheden og styrken er sådan set den samme, men farven af træet er anderledes, hvorfor det meget omhandler æstetikken i forhold til dine ønsker. 

Oliering og lakering af højkantsparket 

Gulvet kan enten blive lakeret, hvor lakken kan holde i flere år, før der skal et ekstra lag lak på, eller du kan vælge en oliering. 

Lakering – fordele og ulemper

  • Modstandsdygtig, da lakken er mere hårdfør over for snavs og slitage. 
  • Har ikke samme look som olie
  • Dog olie-look som er meget virkelighedstro
  • Billigere løsning

Oliering – fordele og ulemper

  • Specielt look via oliering, hvilket for mange er den nødvendige prik over i’et.
  • Eksempelvis på et kontor eller opholdsrum, hvor man gerne vil prøve at finde en bestemt stemning. 
  • Dyrere løsning, da træet skal slibes mere fint og gives plejeolie 1-3 gange om året.

Rengøring og vedligeholdelse af højkantsparket gulv

et billede af en mand som holder et højkantsparket gulv i sine hænder

Du har naturligvis med et trægulv at gøre, hvilket skal tages i betragtning. Alt afhængigt af om du har valgt en lakering eller oliering, skal du bruge passende sæbe og udstyr.

Lakering

Sådan kan du rengøre gulvet: 

  • tørmopning eller støvsugning
  • Benyt mikrofibermoppe til mere dybdegående rengøring og efterlad naturligvis ikke vand liggende på gulvet
  • Alm. sæbespåner i vandet hvor du efterfølgende bruger noget lakbeskyttelse

Vedligeholdelse

Den bedste måde at undgå snavs er ved at stoppe det, inden det overhovedet når gulvet. Derfor er en måtte i indgangspartiet helt essentiel. På den fjerner du størstedelen af arbejdet. 

Indeklimaet spiller også en rolle. Husk derfor på, luftfugtigheden helst skal ligge på mellem 30-60% for at opnå det bedste og langvarige resultat.

Download eventuelt denne PDF guide fra Tarkett for at få flere råd. Den indeholder dog reference til produkter, som måske ikke er nødvendige til din situation. 

Oliering 

Fremgangsmetoden er sådan set ens som ved lakering. Du må ikke lade vand ligge på gulvet osv. Forskellen er primært, at du i stedet for lakbeskyttelse løbende skal påføre plejeolie. 

Hvordan bliver gulvet lagt? 

Montering

Højkantsparketen kommer i klynger af x-antal klodser. Disse bliver lagt ovenpå et lag af lim, hvorefter man til sidst lægger nok sammen så det dækker hele overfladen.

Slibning 

Alt afhængigt af hvor fint man vil have det, også i forhold til om gulvet bliver olieret eller lakeret, så bliver gulvet slebet og spartlet med eksempelvis Hørning Mastic E850 x-antal gange. Dette kommer til at give det yderst fine træudseende. 

Færdiggørelse

Her bliver gulvet olieret eller lakeret. Ved en lakering sker det ofte over 3 omgange, så der bliver opbygget et godt og modstandsdygtigt gulv.

Tæppefliser

Det hyggelige og varme valg til kontoret eller det stemningsrige butikslokale

Tæppefliser er en fleksibel og praktisk løsning til det perfekte gulv på et kontor eller butikslokale.

Specielt egnet til moderne kontormiljøer, og derfor anbefales det på kraftig vis, at overveje denne gulvbelægningstype som en løsning på din arbejdsplads. Tæppefliser er en af de bedste gulvbelægning til erhverv.

Hvis I mangler et nyt gulv på jeres kontorplads eller butikslokale, så er tæppefliser det rette valg. Det er velegnet til kontorlokaler og butikslokaler, fordi tæppet har en god holdbarhed og høj slidstyrke.

Derudover så er det en fleksibel løsning, fordi det giver jer mulighed for at tilrettelægge gulvet, som I ønsker det. Med tæppefliser kan I selv sammensætte fliserne og bestemme, hvilke mønstre der passer ind i jeres arbejdsmiljø. 

Rengøringen af tæppefliser kan også gøre, at tæppets levetid forøges markant.

  • Klimavenligt gulv

Denne type gulvbelægning binder ikke støvpartikler, som oftest bliver spredt meget rundt i lokaler og kontorer. Hvis du derfor søger en klimavenligt gulvbelægning, så anbefaler vi, at du vælger tæpperfliser. 

  • Lyddæmpende effekt

Kontorlokaler er ofte et centralt sted for mennesker at arbejde og foretage telefonopkald og mm. og af den grund, så skabes der ofte støj.

Dette kan for nogle mennesker virke forstyrrende og få dem ud af deres arbejdsrytme. Det er derfor væsentligt at udstyre kontoret med akustikdæmpende elementer.

Mindre forstyrrende arbejdsmiljø og forhindre at støjen når ud til hver medarbejder opstår også. Derfor er tæppefliser et godt valg, hvis der er støj.

et billede af to forskellige slags tæppefliser i rød og grå
  • Bredt udvalg af design- og materialevalg

Et kæmpe plus ved tæppefliser er, at du har mulighed for at vælge tæppefliser i adskillige farver, mønstre og materialer. Virksomheder kan dermed vælge de farver og mønstre, som passer ind i virksomhedens profil.

Hvis du stadig er i tvivl om tæppefliser er det rette valg, så kan du læse mere om tæppefliser her på siden.

Den rette gulvbelægning til erhverv

Du har nok fundet ud af, den rette belægning afhænger utroligt meget af din holdning og præferencer.

Ønsker du mere inspiration, er der mange andre gulve, du kan tage et kig på her på siden. Vi har et bredt valg af gulvbelægningstyper, hvor du kan læse nærmere om, hvad de hver især besidder af egenskaber. 

Vi håber, du har fundet svaret på den bedste gulvbelægning til erhverv, og hvad du skal tænke over, før du beslutter dig.

Du er også velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du ønsker uforpligtende rådgivning om valg af gulvbelægning til din arbejdsplads.

Få gratis relevante tips og guides

Indholdsfortegnelse

Skriv et svar